Гладчук про необхідність завжди давати відсіч агресору

Пригадую, що Тимошенко та Кузьмук теж верещали, щоб ЗСУ у 2014 не чинили опір окупації, бо світова війна почнеться.
Ці казки в WP з тієї ж опери.
Завжди треба давати відсіч агресору та повертати своє.
Гладчук Вадим цитує Serg Kharchenko:

Щекавиця знову отмєняєця
WP опублікував істерично-апокаліптичне застереження.
Авторка стверджує, що Крим це основа хутнського режиму. І “будь-які спроби України повернути собі Крим перетнули б червону лінію, що він не потерпить”.
До цього червоними лінями вже були удари по Криму, крейсер москва та навіть хутінська віагра – Кримський міст. І шо?
Авторка стверджує, що надія України на повернення Криму здавалися “надуманою фантазією”. Проте недавні перемоги України на полях та “оплошности” Москви неочікувано зробили її реалістичною — “можливо, небезпечною”.
Ріллі? Тобто прагнення повернути вкрадене – це фантазія. Про..би московитів – це лише “оплошності”. Тут десь взвізгнули бобром сімонян та скабєєва зі своїм “головотяпством”.
У цьому абзаці авторка закидає перший гачечок “maybe dangerously so”. На основі чого вона зробила цей висновок?
Потім фіксує це черговою страшилкою роспропаганди про те, що руйнування кримського мосту спровокувало безжальну кампанію по знищенню критично важливої інфраструктури, що “загрожує занурити країну у гуманітарну кризу”.
Але вже сто разів розібрали цей вкид і довели, що обстріли готувалися і планувалися задового до підриву мосту. Криза кризою, але авторка ще не бачила, що головною проблемою є срач через календар.
Авторка не зупиняється і лякає “судним днем” від Алкомедведа та “сокрушительным ударом” від якогось ноунейма з думи.
І закидає черговий гачечок про те, що відмова сторін припиняти війну перетворить її на багаторічний конфлікт схожий на конфлікт в Газі, Нагорному Карабасі та Курдистані.
По-перше, можна було одразу написати, що Україна — це Афганістан 2.0. По-друге, війна триває майже 9 років. По-третє, поступатися не хоче росія, що спи….ла Українські землі. Тобто за логікою авторки Україна має чимось поступитися? Штобишто?
І тут в матеріал вривається Ніколай Пєтров из Chatham House. І він стверджує, що про відмову хутіна від Криму “абсолютно не може бути й мови”.
І, що гучно сформульована політика реінтеграції Криму Зеленського була “одним зі спускових гачків” путінського вторгнення.
Ну, хто ж як не колишній аналітик адміністрації президента РФ, пояснить, що в усьому винен Зеленський, який хоче повернути Крим і “занадто голосно про це говорить”.
І нарешті!!! Колишній керівник британського ГШ Девід Річардс говорить: rubbing Putin’s nose in it could provoke him to do something silly, such as – well everyone knows what I am going to say – the use of nuclear tactical warheads.
Отже, людина, що звільнилася з військової служби у 2013 році. Ще до російсько-української війни розповідає про сценарії та ризики цієї війни.
Фінал матеріалу — цитата Михайла Ходорковського: “складно уявити, реальне завершення війни без повернення Криму”.
Підіб’ємо підсумок.
В тексті наведені думки колишнього співробітника АП РФ Ніколая Пєтрова, російського олігарха Михайла Ходороквського, відставного британського генерала Річардса. Позиція України представлена цитатами Таміли Ташевої, але подаються вони так, що “ось подивіться як вона провокує своїми заявами”.
Ще трохи підсумків.
Жодного коментаря ГШ України. Жодного коментаря військових експертів з України. Жодного коментаря представників НАТО.
Фінальний висновок.
Весь текст можна скоротити до заголовку на 100 тисяч кліків: “Відставний британський генерал думає, що хутін скине ядерну бомбу, якщо Україна звільнить Крим”.
Тому на Щеквицю зарано.”
Гладчук Вадим, фейсбук